Sosyete mantısı, geleneksel Türk mantısının farklı bir versiyonudur ve özellikle misafirleriniz için şık ve pratik bir seçenek sunar. Yufka kullanarak hazırlanan bu tarif, sofralarınıza farklı bir hava katacak. İşte adım adım sosyete mantısı yapılışı...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sosyete mantısı, özel günlerde veya sıradan bir akşam yemeğinde harika bir alternatif olabilir. Yufka, kıyma ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan bu lezzetli yemek, herkesin beğenisini kazanacak.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Akşam yemeklerinizi zenginleştirecek ve misafirlerinizi etkileyecek sosyete mantısı, lezzetiyle olduğu kadar görselliğiyle de dikkat çeker. Bu tarifle, yufka ve kıymayı kullanarak harika mantılar yapabilir, tüm ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

SOSYETE MANTISI

MALZEMELER:

3 adet yufka

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Soğanı soyun ve rendeleyip kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiberini de ekleyip güzelce karıştırın. Bu sırada yufkanızı tezgaha serin.

4 eşit parçaya bölün. (Daha küçük mantılar isterseniz 6’ya veya 8’e de bölebilirsiniz) Yufkaya sürmek için bir kapta tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.

Bu aşamada içerisine yumurtayı ekleyip çatalla çırpın. Yağlı yumurtalı karışımı fırçayla yufka parçalarına sürün.

Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirip sıkıca rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek spiral şekli verin. Pişerken açılmaması için kürdanla tutturup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

Yumurtalı karışımdan mantıların üzerine sürün. Fırını 170 dereceye ayarlayıp üstü kızarana kadar pişirin. Bu arada üstüne dökülecek sosu için sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyin ve çırpın.

Daha sonra başka bir tavada yağı ısıtıp salçayı içine ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Pişen mantıları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ve salçalı sosu gezdirip sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi