Su böreği, özel günlerde ve günlük öğünlerde tercih edebileceğiniz mükemmel bir lezzet sunar. Bu tarif ile yufkadan kolayca su böreği yapabilir, misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle şaşırtabilirsiniz.

Su böreği yapmak, uygulanan doğru tekniklerle oldukça kolaydır. İşte adım adım yufkadan su böreği yapmanın tüm detayları, malzemeleri ve püf noktalarıyla birlikte sunuluyor.

Lezzetli ve pratik bir su böreği tarifi arayanlar için ideal bir rehber. Bu tarif ile yufka kullanarak evinizde kolayca lezzetli su böreği yapabilir, tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi memnun edebilirsiniz.

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Hamur için:

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 1,5 su bardağı su

İç harcı için:

250 gram beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri (isteğe bağlı)
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Üzeri için:

Yarım su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı

Hamur için unu ve tuzu büyük bir karıştırma kabına alın. Ortasını açın ve yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsiniz. Hamuru özdeş ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın. Hamuru açarken arada un serpiştirmek gerekebilir.
Açılan yufkayı yağlı bir tepsiye serin. Üzerine sıvı yağ sürün. Ardından bir sonraki yufkayı aynı şekilde açıp tepsiye serin ve yağlayın. Bu işlemi tüm hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
Hazırladığınız iç harcı hazırlamak için beyaz peyniri ufalayın, maydanozu ince doğrayın ve sıvı yağ ile karıştırın.
Tepsinin üzerine serdiğiniz yufkaların üzerine iç harcı yayın. Eğer isterseniz iç harcın üzerine biraz daha sıvı yağ sürüp yayabilirsiniz.
Son olarak tepsiyi hafifçe sallayarak böreğin kenarlarının düzgün olmasını sağlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurların kenarlarını içe doğru katlayarak böreğin şeklini oluşturun.
Üzerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün. İsterseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık olarak 30-40 dakika olacaktır.
Piştikten sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi