Ev yapımı, bayatlamayan tuzlu kurabiyelerle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte bu tarif, çay saatlerinize yeni bir soluk getirecek!

Tuzlu kurabiye sevenler, bu tarif sizin için! Uzun süre taze kalan, her ısırıkta lezzet patlaması yaşatan bu tarifi mutlaka deneyin.

Herkes bu sosyete pilavını konuşuyor: İşte tarifi Herkes bu sosyete pilavını konuşuyor: İşte tarifi

Mutfakta pratik ve lezzetli bir maceraya hazır olun. Bu bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Haftalarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağ veya yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1’inin sarısı dışına)
Çörek otu veya susam
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edeceksiniz)

Haftalarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

İlk olarak oda ısısındaki tereyağ, sıvı yağ, sirke, tuz, yumurta ve pudra şekerini ekleyip bir miktar yoğurun.
Üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
Yoğurdukça unu ihtiyaç halinde eklemelisiniz.
Yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

İşte karşınızda, haftalarca bayatlamayan, lezzetli ve pratik bir tuzlu kurabiye tarifi! Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, taze ve leziz kurabiyeler yapabilirsiniz. Her ısırıkta mükemmel tereyağının ve tuzun uyumunu hissedeceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinize eşlik edecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi