Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Ev yapımı poğaça tarifleri arasında bir adım öne çıkan bu pastane usulü poğaça tarifi, ağızda dağılan lezzetiyle kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. Kaşarlı ve yumuşacık poğaçalar için hazır mısınız?

Pastane tadında poğaça yapmanın püf noktaları bu tarifte! Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifiyle, herkesi hayran bırakmaya hazırlanın. Mis gibi poğaçalarınızla pastaneleri aratmayacaksınız.

Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya ya da yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
i̇çine koymak için;
kaşar peyniri ya da evde olan peynirler

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Hamur için ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan, ancak oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bezeyi elinizle biraz açıp bir dilim kaşar peyniri koyun ve kapatıp yuvarlayın.
Poğaçaları fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Hamur bitince fırını 50 derecede ısıtın ve 20 dakika tepsi mayası yapın.
Daha sonra üzerlerine bastırmadan yumurta sarısı sürün ve çatalla çizikler atın.
Son olarak susam serpip 180 dereceye getirdiğiniz fırında pişirin.

Editör: Haber Merkezi