Yumuşacık poğaçalar, kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez tatlarındandır. Bu yazımızda, evde nasıl mükemmel poğaça yapabileceğinizi anlatıyor, her aşamasını detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Evde poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç basit malzeme ve bu adımları takip ederek, ağzınızda dağılan poğaçalar yapabilirsiniz. İşte size evde poğaça yapmanın en iyi yolları...

Poğaça yapmanın inceliklerini öğrenmek ister misiniz? Evde lezzetli ve yumuşacık poğaçalar yapmanın sırlarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle peynirli poğaça tarifi ile sabah kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın.

Poğaça Nasıl Yapılır? 

Malzemeler:

- 1 çay bardağı ılık süt, 

- 3 yemek kaşığı yoğurt, 

- 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ, 

- 2 adet yumurtanın beyazı, 

- 2 tatlı kaşığı toz şeker,

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

- 2 çay kaşığı tuz, 

- 1 çay bardağından az ılık su, 

- 1 paket kuru maya, 

- 3,5 - 4 su bardağı un, 

- 100 gram oda sıcaklığındaki tereyağı.

Arasına;

- 250 gram beyaz peynir. 

Üzeri için;

- 2 tane yumurta sarısı, 

- 2 yemek kaşığı süt

- Yarım çay bardağı susam ile çörek otu karışımı. 

 Yumuşacık Poğaça Tarifi

 Yapılışı:

 1- Küçük bir tencerenin içine bir çay bardağı süt, bir çay bardağından az su ve yarım çay bardağı sıvı yağı ocağa alarak ılık olacak şekilde ısıtın. Sıcak olmamasına ekstra dikkat etmek gerekir.

 2- Ilık olan karışımı bir kaba dökün. Ardından 2 yumurta akı, 2 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 paket toz maya ekleyerek güzelce karıştırın.

 3- Bu aşamada karışıma unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tereyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar 5 dakika yoğurun ve bu şekilde 20 dakika mayalanması için bırakın. 

 4- Hamur kabarınca ortaya doğru katlayın ve havasını alın. Daha sonra hamurdan elinizle parçalar koparın ve yuvarlayarak açın. İçerisine peynir ekleyerek bohça şeklinde katlayın. Son olarak elinizle tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu şekilde hamurları yaparak tepsi mayası için 30 dakika bekletin. 

 5- Son olarak süt ve yumurta sarısını karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış olan 200 derece ayarlı fırında 30 - 35 dakika pişirin. 

Poğaça, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Yapımı eğlenceli olduğu kadar, sonuçları da son derece tatmin edicidir. Bu tariflerle, poğaça yapımını evinize taşıyabilir ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. İster kahvaltıda ister çay saatinde, ev yapımı poğaçalar her zaman büyük bir beğeni toplayacaktır.

Editör: Haber Merkezi