Peynir severler, bu tarif sizin için! Ev yapımı peynirli kek, hem kolay hem de son derece lezzetli. Bu basit adımları takip ederek, herkesi etkileyecek bir kek yapabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız özel tarif!

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, peynirli kekin bu eşsiz tarifiyle mutfakta yeni bir soluk bulacaksınız. Kolay malzemelerle, herkesin bayılacağı bu peynirli keki yapmak için hazır mısınız?

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Çay saatlerinizi taçlandıracak, misafirlerinizi mest edecek bir tarif arıyorsanız, işte karşınızda peynirli kek! Bu basit ve pratik tarifle, evde peynirli kek yapmanın ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz.

Peynirli Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz yada dere otu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kara biber
Susam

Peynirli Kek Tarifi

Yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
Yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz yada dereotunu ekleyip, karıştırıyoruz.
Son olarak un, kabartma tozunu, pul biber ve kara biberi ekleyip karıştırıyoruz.
Peynirinizin tuzuna göre tuz ilavesi de yapabilirsiniz.
Kek harcımızı pişirme kağıdına fırın tepsisine alalım. Ben orta boy tepsi kullandım dilerseniz orta boy borcamda kullanabilirsiniz.
Spatula ile üzerini düzeltip susam serpiyoruz.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

İşte karşınızda, herkesin bayılacağı, evde kolaylıkla yapabileceğiniz peynirli kek tarifi! Bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamanlar daha keyifli ve lezzetli hale gelecek. Peynirin ve kekin muhteşem uyumunu bu kolay tarifle deneyimleyin. Unutmayın, iyi bir tarif, paylaşıldıkça daha da güzelleşir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi