Kakaolu ve sade kurabiye yapmanın püf noktalarını keşfetmek için mükemmel bir gün. Bu basit ama etkileyici tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizi mest edecek.

Her lokmasında aile sevgisini hissedebileceğiniz, göze ve damağa hitap eden bu kakaolu ve sade kurabiye tarifini denemeye hazır olun. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, herkesi mutfakta buluşturuyor.

Mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Kakaolu ve sade lezzetin mükemmel uyumunu yakalayan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizde yeni bir soluk getirecek ve misafirlerinizi mest edecek.

Malzemeler

115 gr eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Un ve kakao dışındaki malzemeleri hamur yoğurma kabında iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek kıvamına tam gelmeden, yani henüz çok yumuşakken hamurun yarısını başka bir kaba çıkarın.

Kalan hamura un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ayırdığınız hamura da kakao ilave ederek rengi koyu kahve ve homojen olana kadar yoğurun.

Her iki hamuru da oklavayla 1 cm kalınlığında açın ve yine 1 cm genişliğinde çubuklar kesin. Strech film üzerinde çubukları bir sade bir kakaolu olarak 4 sıra ve 4 kat olacak şekilde dama gibi dizin. Her kata yumurta akı sürmeyi unutmayın.

Strech filmi üzerine sarın ve 1 saat kadar buzdolabında sertleşmesini bekleyin. Sonrasında 1 cm genişliğinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

180 derecede ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi

Bu özel kakaolu ve sade kurabiye tarifiyle, evinizin sıcaklığını artıracak ve her lokmada aile sevgisini hissedeceksiniz. Mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve eğlenceli bir serüvene dönüşecek. Misafirleriniz bu lezzeti unutamayacak ve çay saatleriniz yeni bir lezzetle taçlanacak. Unutmayın, mutfakta yaratıcılık ve sevgiyle yapılan her tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu eder. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi