Evde kısır yapmanın püf noktalarıyla, sofralarınızı renklendirecek, misafirlerinizi hayran bırakacak bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kısır, her damağa hitap eden eşsiz bir tat sunuyor.

Sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık olan kısır, geleneksel Türk mutfağının en beğenilen tariflerinden biridir. Ev yapımı kısırın lezzetini bir kez deneyimledikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.

Kısır, besleyici özellikleri ve doyurucu yapısıyla günün her saati keyifle tüketebileceğiniz bir atıştırmalık. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla harmanlıyor.

Kısır Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince köftelik bulgur
1-2 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 dolu çorba kaşığı domates biber salçası karışık
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Garnitürü için;

1 küçük domates
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet salatalık
Yarım kırmızı kapya biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak

Kısır Tarifi

Öncelikle kısırımızın bulgurunu hazırlamak için yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları, rendelediğiz sarımsakları tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine kırmızı toz biber, nane, kimyonu ekleyip çok az daha çeviriyoruz ve limon suyunu da ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
Bulgurumuzun üzerine suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz. Bu aşamada ocağı kullanmıyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulguru karıştırıyoruz ve hemen soğuması için başka bir kabın içine alıyoruz. Soğumadan yeşillikleri ilave etmeyelim. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra içine yeşillikleri mizi ilave ediyoruz. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın.
Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Sağlıklı, pratik ve lezzetli bir seçenek olan kısır, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak sofralarınızı şenlendiriyor. Bu adım adım kısır tarifi ile, geleneksel tatları modern bir yorumla sunabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkla mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve kısır ustası olmanın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi