Her yaştan kişinin sevdiği, eşsiz görünümü ve enfes tadıyla dikkat çeken Alman pastası, evde yapılmasıyla hem daha taze hem de daha sağlıklı bir seçenek sunuyor. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz Alman pastası tarifi...

Alman pastasını deneyimlemek isteyenler için ev yapımı tarifimizle bu lezzetli tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Bol kreması ve nefis tadıyla mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak tanıyan bu pastanın tarifi şimdi sizlerle.

Özellikle kremasıyla ünlü ve herkesin bayıldığı Alman pastası, evde yapabileceğiniz bu pratik tarifle, pastaneden alınan pastaların lezzetini ve tazeliğini evinize taşıyabilirsiniz. İşte adım adım Alman pastası yapımı...

MALZEMELER

Keki İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
1 çay bardağı (1 parmak eksik) süt
1 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un

Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi Malzemesi İçin:

Lezzet şöleni: Tabak tabak yiyeceğiniz Islak Kek tarifi Lezzet şöleni: Tabak tabak yiyeceğiniz Islak Kek tarifi

2 adet orta boy muz (arzuya göre)

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 dilim muz

TARİF

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından sıvı yağı ekleyin.
Sütü ekleyin.
Yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.
Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde ettiğinizde hazır olacak.
Kelepçeli ve yuvarlak kek, orta boy kalıbını yağlayın. Kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.
Kreması İçin:
Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Pratik Alman Pastası İçin:
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
Muz dilimlerini ekleyin.
Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin. Arzuya göre üzerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz

Alman pastası tarifiyle, evinizde pastane kalitesinde tatlılar hazırlayabilirsiniz. Her bir katında enfes krema ve muzun eşsiz uyumu bu pastayı özel günlerinizin ve aile toplantılarınızın yıldızı yapacak. Kendi Alman pastanızı yaparak, sevdiklerinizi bu lezzetli tatlıyla şımartabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Daha fazla lezzetli ve pratik tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi