"Misafire ne yapılır?" sorusuna enfes bir yanıtımız var: Ev yapımı fındıklı kurabiye! Hem hızlı hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi şımartın ve onlara unutamayacakları bir tat sunun.

Fındıklı kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez eşlikçisi. Biz de size, herkesin yapabileceği kadar pratik, herkesin seveceği kadar lezzetli bir tarif sunuyoruz. Ağızda dağılan bu fındıklı kurabiyelerle sofranıza şenlik katın.

Fındıklı kurabiye tarifi, büyük küçük herkesin aşina olduğu ve sevdiği bir lezzet. Misafir sofralarına renk katan fındıklı kurabiyeleri kısa süre içerisinde hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. İşte ev yapımı ağızda dağılan fındıklı kurabiye tarifi ve malzeme listesi....

MALZEMELER

Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye, pratik yapımı ve enfes lezzetiyle her zaman favori bir seçenek. Hem misafirlerinizi ağırlayın hem de kendi çay saatlerinizi tatlandırın. Bu kolay tarif sayesinde, minimal emekle maksimal tat alacak ve fındığın büyüleyici lezzetini kurabiyelerinizde hissedeceksiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarifin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi