Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için, ev yapımı tuzlu kurabiye tarifimiz, çay saatlerinize ve pikniklerinize eşlik edecek. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif, tuzlu atıştırmalık arayışınıza son verecek.

Küçükten büyüğe herkesin sevdiği tuzlu kurabiyenin sırrını açığa çıkarıyoruz. Bu kolay ve lezzetli tarif ile, tuzlu kurabiye yapmak hiç bu kadar basit olmamıştı. İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı...

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, bu tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

İster beş çayı için ister misafir ağırlarken, bu pratik ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile sofralarınıza klasik bir dokunuş katın. Kıyır kıyır yapısı ve ağızda dağılan lezzetiyle, bu kurabiyeler her yaş grubundan tam not alacak. Hazırlaması kolay, lezzetiyle unutulmaz bu tuzlu kurabiyeler, ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olacak. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarifi deneyin!

Editör: Haber Merkezi