Evde şerbetli tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyenler, buraya! Kıyır kıyır ve lezzetli kalburabastı ile tanışın. Bu kolay tarif, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra tatlı ihtiyacınızı da en lezzetli şekilde karşılayacak.

Türk mutfağının sevilen tatlılarından kalburabastı ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Bu adım adım tarif ve püf noktaları ile evde şerbetli tatlı yapmanın tadını çıkarın.

Kıyır kıyır dokusu ve lezzetiyle kalburabastı, tatlı severlerin favorisi. Ev yapımı bu tarif ile hem pratik hem de enfes bir tatlı hazırlayabilir, misafirlerinize gururla sunabilirsiniz.

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

Malzemeler

125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

İçi için:

1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (600 ml)
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

Kalburabastının öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım. Ardından ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Yaklaşık 15 dakika kadar kaynayan şerbete limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tuzu alalım.
Unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamurlardan bir tanesini alalım. Kalburun üzerine koyup elimizle bastırarak açalım.
Hamurun ortasına irice kıydığımız cevizden koyalım ve uçlarını ortada birleştirerek kapatalım.
Hamurun şeklini bozmadan dikkatlice kalburdan çıkartalım. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayarak tatlılarımızı hazırlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Bu aşamada eğer kalburunuz yoksa aynı işlemi silikon bir aparat kullanarak ya da rende ile de yapabilirsiniz.
Kalburabastı tatlılarımızı önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkan sıcak tatlıları borcama aktaralım. Sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
Ardından 2 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda şerbetini çeken kalburabastı tatlılarımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır? Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır?

Ev yapımı kıyır kıyır kalburabastı tarifiyle, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet serüvenine adım atın. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Şerbetinin kıvamı, hamurunun dokusu ve içindeki cevizin verdiği tatla, kalburabastı tarifi mutfak repertuarınızın yıldızlarından biri olmaya aday. Bu tarifi deneyin ve tatlı sofralarınızı bir sonraki seviyeye taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi