Milföy hamuru kullanarak hazırlanan kıymalı muska böreği, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenektir. Bu yazıda, malzemelerden pişirme sürecine kadar böreğin nasıl yapılacağını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan kıymalı muska böreği, çıtır çıtır milföy hamuru ve lezzetli iç harcı ile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Herkesin beğeneceği bu tarifi keşfedin ve evinizde kolayca deneyin.

Çıtır milföy hamuru ve kıymalı harç ile hazırlanan muska böreği, lezzetli bir atıştırmalık ya da ana yemek alternatifi olabilir. Bu yazımızda, evde kıymalı muska böreği yapmanın kolay yollarını ve önemli ipuçlarını paylaşacağız.

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
200 gram kıyma
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
8 yaprak milföy hamuru (dikdörtgen halinde)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı haşhaş(isteğe bağlı)

Haşhaş yerine çörekotu veya susam da kullanabilirsiniz.

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtın. Küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı tavada yumuşayınca dek kavurun.

Kıymayı tavaya ekleyin ve suyunu salıncaya dek soğan ve sarımsakla beraber kavurun. Suyunu salıp hafifçe çekmeye başladıktan sonra tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Kıymalı iç harcınız piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bu sırada milföy hamurlarınızı kare olacak şekilde şekin. Soğuyan iç harcınızdan 1-1,5 yemek kaşığı alarak kare milföy hamurunun içerisine yerleştirip üçgen biçiminde olacak şekilde kapatın.

İç harcın dağılmasını önlemek için üçgen şeklindeki milföy hamurunun birleştirdiğiniz kenarlarını çatalla bastırarak sabitleyin.

Diyet yapanlar için şahane tatlı: 3 malzemeli şekersiz ve unsuz Sufle tarifi Diyet yapanlar için şahane tatlı: 3 malzemeli şekersiz ve unsuz Sufle tarifi

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin. Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine sürün ve haşhaşı serpin.

Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Kıymalı muska böreği, her yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçi ve her özel gün için ideal bir seçenektir. Hazırlaması pratik olan bu böreği milföy hamuru ile kolayca yapabilir, dilediğiniz baharatlarla lezzetini artırabilirsiniz. Umarım bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanır ve sofralarınıza yeni bir tat katar. Deneyin ve lezzetli sonuçların tadını çıkarın!