Eğer evde farklı ve lezzetli bir şeyler yapmak istiyorsanız, patlıcanlı börek tam size göre! Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek.

Limonlu Revani tarifi: Yazın en ferah tatlısı nasıl yapılır? Limonlu Revani tarifi: Yazın en ferah tatlısı nasıl yapılır?

Sofralarınızı süsleyecek enfes bir börek tarifi arıyorsanız, patlıcanlı börek ideal bir seçim olabilir. Bu yazıda, mükemmel patlıcanlı böreği nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Patlıcanlı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Yufka, patlıcan ve diğer malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif, lezzetli sonuçlar vaat ediyor. Hadi, tarife göz atalım!

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç harcı

1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Patlıcanlı börek, lezzeti ve yapım kolaylığı ile herkesin beğenisini toplayan bir tariftir. Bu rehberde sunduğumuz adımları takip ederek siz de evde mükemmel patlıcanlı börekler yapabilirsiniz. İster kahvaltıda, ister öğle veya akşam yemeğinde, bu leziz böreği sofranıza taşıyın ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!