Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bir tarif: Labneli köz patlıcan salatası. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarifi hemen deneyin!
Patlıcanın en lezzetli haliyle tanışmaya hazır olun. Labneli köz patlıcan salatası, tüm sofraların yıldızı olmaya aday.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesi hayran bırakacak bir tarif arıyorsanız, labneli köz patlıcan salatası tam size göre!
LABNELİ KÖZ PATLICAN SALATASI
Malzemeler
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
200 gram labne
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bıçakla birkaç yerinden delip fırın tepsisine alın.
200 derecelik yaklaşık 30 dakika közleyin.
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
Derin bir kaba labne ve yoğurdu alın güzelce karıştırın.
Üzerine patlıcanları ve tuzu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine kızdırılmış yağ gezdirip servis edin.
İşte böyle! Labneli köz patlıcan salatası tarifimizle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifi sofralarınıza taşıyarak, hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edin. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!