Her ne kadar pek çok kişi biber dolması yapmayı bilseler de, gerçek lezzeti yakalamak her zaman mümkün olmaz. Bazı püf noktaları bilmeden yapılan dolmalar, istenen tadı vermez. İşte tam da bu nedenle, dolma yapımında dikkat edilmesi gerekenleri bu rehberde topladık.

Mutfağınızda yeni bir lezzet şöleni yaratmaya ne dersiniz? Biber dolması, tüm ayrıntılarıyla, lezzetini katlayacak öneriler eşliğinde sizlerle. Bu tarif, biber dolmasını her zaman istediğiniz gibi yapmanızı sağlayacak.

Biber dolması, sofralarımızın olmazsa olmazı. Ancak herkesin aynı sorunu var: Neden bazen çok lezzetli olurken, bazen istenileni vermez? Bu yazımızda, herkesin merak ettiği o tarifin, lezzet sırlarını paylaşıyoruz.

MALZEMELER

Yarım kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
Bir adet kuru soğan
Bir yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Nane

TARİF

Biber dolması içi hazırlamakla tarife başlayabiliriz.
Öncelikle soğanı soyun ve minik minik olacak şekilde doğrayın.
Biber dolması yapımı için devam ediyoruz...
Domateslerin de kabuklarını soyun ve onları da çok minik küpler şeklinde doğrayın.
Pirinci yıkayın.
Derin bir kabın içinde soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, sıvı yağı, tuzu ve tüm baharatları harmanlayın.
Dolmalık içini hazır ettikten sonra içini çıkarıp temizlediğiniz biberin içini harçla doldurun.
Dolmaları derin bir tencerenin içine dizin.
Biberlerin ağız kısmını dilerseniz domatesle dilerseniz de biberlerin baş kısımlarıyla kapatın.
Bir kabın içinde salçalı su hazırlayın.
Bu suyu tencereye aktarın.
Suyun biberlerin üzerini geçmemesine dikkat edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Fırında Ekmek Pizzası tarifi: Bayat ekmekler için devrim niteliğinde çözüm Fırında Ekmek Pizzası tarifi: Bayat ekmekler için devrim niteliğinde çözüm

Biber dolması yapmak, doğru tarif ve püf noktaları ile artık çok kolay! Yukarıdaki adımları takip ederek siz de mutfakta harikalar yaratabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz lezzetle buluşturabilirsiniz. Unutmayın, her yemeğin sırrı sevgide ve özenle hazırlanmasında gizlidir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi