Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin seveceği bir tarif arıyorsanız, tavuklu pilav tam size göre! Bu rehber, MasterChef Türkiye'den esinlenerek, tavuklu pilav yapmanın tüm püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi tavuklu pilavı evde yapmanın zamanı geldi! İster başlangıç olarak, ister ana yemek olarak, bu tarif sofralarınıza lezzet katacak. İşte en leziz tavuklu pilav için yapmanız gerekenler.

Tavuklu pilav, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek olabilir. Peki, evde MasterChef lezzetinde tavuklu pilav nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı ve daha fazlası, adım adım bu rehberde sizi bekliyor.

TAVUKLU PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

•1 su bardağı haşlanmış nohut

Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi

• 2 su bardağı pilavlık pirinç

• 3 su bardağı tavuk suyu

• Bütün tavuk

• Tuz

• Sıvı yağ

TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuğu üzerini geçecek kadar sıcak su ile haşlayın.

Daha sonra suyu asla dökmeyin.

Çorbada ya da tekrar pilav yaparken kullanabilirsiniz.

Az yağda yıkanmış pirinçleri 2 dakika boyunca kavurun.

Onun üstüne 3 bardak haşladığınız tavuğun suyunu ve tuzu ekleyin.

Kapağını hafif aralıklı olacak şekilde kapatın.

Suyunu çekince didiklenmiş bir miktar tavuğu ve haşlanmış nohutu ekleyin, kapağını kapatın.

10-15 dakika dinlendikten sonra tarifiniz yemeğe hazır.

Tavuklu pilav, her mutfakta özel bir yere sahiptir ve herkesin kendi tarifinin bir özelliği vardır. Umarım bu rehber, sizin için de tavuklu pilav yapmanın kapılarını aralar ve sofralarınızı şenlendirir. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi