MasterChef Türkiye'de bu hafta Cıvıklı Pide rüzgarı esti! Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti olan Cıvıklı Pide'yi siz de evinizde yapabilirsiniz.

Cıvıklı pide, MasterChef programında yapıldığından beri çok konuşuluyor. Bu enfes lezzeti evde de yapmak isteyenler için detaylı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Cıvıklı pidelerin sırını öğrenmek için hemen okuyun.

Cıvıklı pide tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan 9 çeşit pide tarifi yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de cıvıklı pide oldu. Cıvıklı pidesinin detaylı tarifi araştırılıyor. Peki, cıvıklı pide nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Cıvıklı pide yapımı, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Cıvıklı pide, Kayseri'nin Develi ilçesinde meşhur bir pidedir. Hamurun üzerine serilen ve etin satır ile kıyma haline getirilerek ve koyun yağından özel olarak yapılan malzemesinin fırında (özellikle taş fırında) pişirilmesiyle yapılır. Cıvıklı pidesini denemek isteyenler detaylı tarifine ulaşmak istiyor. İşte enfes lezzet cıvıklı pide tarifi...

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

CIVIKLI PİDE TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
4.5 su bardağı un
30 gram yaş maya
2 su bardağından biraz az ılık su
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
700 gram dana yağsız kol veya kuzu boşluğu
4-5 adet sivri biber (ince doğranmış)
2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
4-5 adet çekirdeği çıkartılmış domates
2 çay kaşığı tuz

TARİF

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın.
Maya kabarmaya başladığında üzerinde tuz ve unu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.
Hamur hafifçe ele yapıştığında üzerini streç film ile örtün ve 1 saat mayalanması için dinlendirin.
İç harç için; Eti, ince doğranmış domates, biber ve soğanla birlikte harmanlayın.
Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandığında 6 parçaya bölün.
Hamur bezelerini unlanmış tezgahta tek tek açın.
Fırını ısıtın ve içerisine yarım kap su koyun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurları tepsiye dizin.
Hamurun içerisine etli harcı eşit olarak paylaştırın ve yayın.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.
AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi