MasterChef All Star, izleyicileri Doğu Anadolu mutfağına davet ediyor. Yarışmacılardan istenen lezzetlerden biri olan Doğaba, izleyicilerin de evlerinde denemek istedikleri bir tarif oldu. Peki, bu lezzetli yemek nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir?

Doğaba tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'ın dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan Doğu Anadolu mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de doğaba yemeği oldu. Evde doğaba denemek isteyenler detaylı tarifi sorguluyor. Peki, doğaba nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Doğaba tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Görüntüsüyle iştah kabartan doğaba, MasterChef izleyicileri tarafından merak edildi. İşte doğaba tarifi ve malzeme listesi...

DOĞABA TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
750 gr kemikli et (kol veya kaburga)
10 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Kekik
Kırmızı pulbiber
Tuz

-Köfte malzemesi

4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi 4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi

250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
Nane
Kekik
Karabiber
Tuz

TARİF

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin.
Köfte için; pirinci 20 dakika sıcak suda bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun.
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Süzme yoğurdu bir kaba alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın.
Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın.
Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

MasterChef All Star'ın yeni bölümünde yarışmacıların hazırladığı Doğaba tarifi, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Bu özel tarif, Doğu Anadolu mutfağından evlerinize taşınarak, sofralarınızı şenlendirecek. Öğrenilen bu tarif sayesinde, evde de aynı lezzeti yakalamak mümkün olacak.

Editör: Haber Merkezi