Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi

Ev yapımı turşuların eşsiz lezzetini keşfetmeye hazır mısınız? Mor lahana turşusu, hem göze hem damağa hitap eden bir atıştırmalık!

Evde sağlıklı ve lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için mor lahana turşusu ideal bir seçenek. İşte basit ve lezzetli bir tarif!

Turşu severler, bu tarif tam size göre! Mor lahana turşusu, sofralarınıza hem renk hem de enfes bir tat katacak.

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler

2 adet mor lahana (küçüktü benimkiler)
Üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
İçme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Limon suyu

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Lahanaları ince ince doğrayalım. Büyükçe bir kaba alalım.
Üzerine tuzunu dökelim ve elimizle ovalarsak karıştıralım.
2-3 saat kadar suyunu salması için böyle bekleyelim.
Kavanozun yarısına kadar lahanaları dolduralım bir diş sarımsak ekleyelim.
Tekrar kavanozu dolduralım.
Lahanaların üzerine sarımsak sirke ve lahanaların çıkan suyunu ekleyelim.
Kavanozda boşluk kaldıysa içme suyu dökerek kavanozu dolduralım.
Kapağını kapatıp dolaba kaldıralım ertesi gün yemeğe hazır.

Bu kolay ve lezzetli mor lahana turşusu tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve tatmin edici olacak. Sağlıklı, renkli ve lezzet dolu bu turşu, sofralarınıza benzersiz bir dokunuş katacak. Ev yapımı turşuların bu kadar lezzetli olabileceğini keşfedeceksiniz. Şimdi, turşu hazırlama zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi