Tatlı bir atıştırmalık arıyorsanız, fındıklı kurabiye mükemmel bir seçenek! Çayınızın yanında ya da misafirlerinize sunmak için idealdir.

Hazır yufkadan tadına doyamayacağınız Su Böreği tarifi Hazır yufkadan tadına doyamayacağınız Su Böreği tarifi

Fındıklı kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunar. Bu tarif ile sevdiklerinizi mutlu edin ve lezzetli anlar yaşayın.

Çay saatlerinize yeni bir tat katmak istiyorsanız, fındıklı kurabiye yapmayı deneyin. Basit malzemelerle, evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle tüm tatlı severleri mest edecek bir seçenektir. Bu tarifle, çay saatlerinizi zenginleştirin ve misafirlerinize şık ve lezzetli kurabiyeler sunun. Deneyin ve bu enfes lezzeti herkesle paylaşın!