Tterbiyeli tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir seçenek. Bu lezzetli ve besleyici çorbanın yapımı sandığınızdan daha kolay. İşte, adım adım tarifi.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 lt su

Terbiyesi için;

Yarım limon suyu
3 adet yumurta sarısı
1 dolu yemek kaşığı un

Üzerine;

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

3 yemek kaşığı tereyağı
İnce doğranmış maydanoz

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Önce tavuğumuzu haşlayalım eğer tavuğu kemikli olarak haşlarsanız daha lezzetli olacaktır tavsiyem.
Haşlanan eti çıkarıp, yıkanmış pirinci ilave edelim pirinçler yumuşaya kadar pişirelim. Çok koyulma olursa kayar su ilave edip, haşlanmış nohudu ekleyelim eti didikleyelim ekleyelim tuzunu ilave edelim.
Terbiyesi için; 3 yumurta sarısını beyazdan ayırıp, yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı un karıştıralım. Süzgeçten geçirelim. 1-2 kepçe kaynayan çorba suyundan ekleyip çırpalım.
Terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edelim karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Koyu yada daha sulu olarak.
Üzerine tereyağı kavurup, yarısını dökelim, kalanıda kaselere koyunca gezdirelim ince doğranmış maydanoz serperek servis yapalım

Terbiyeli tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak bir lezzet. Bu geleneksel tarif, sağlıklı ve besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz sıcak bir lezzet sunuyor. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu çorbanın tarifini deneyerek, sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi