Ev yapımı poğaçanın vazgeçilmez tadını iki kat lezzetli hale getiren bu tarif, maya ve kabartma tozunun mükemmel uyumunu sizlerle buluşturuyor. Yumuşacık dokusuyla her lokmada aşkı hissedeceğiniz poğaçalar için hazır mısınız?

Mutfakta küçük bir devrim yaratmaya ne dersiniz? Hem mayalı hem kabartma tozlu bu poğaça tarifiyle, alışılagelmişin ötesinde bir yumuşaklık ve lezzet elde edeceksiniz. İşte, herkesin bayılacağı poğaçalar yapmanın sırları.

Yumuşacık, kabarık ve lezzetli poğaçalar yapmanın iki güçlü sırrı: Maya ve kabartma tozu. Bu tarif, her iki malzemenin de sihrini kullanarak, ev yapımı poğaçalarınızı bir sonraki seviyeye taşıyacak.

Kıyır kıyır Poğaça Tarifi

Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır? Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

125 g tereyağ (oda sıcaklığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu (15g)
5,5-6 su bardağı (600 g civarı) un

Kıyır kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu döküp, güzelce karıştırın.
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Daha sonra dilediğiniz iç harç ile doldurup şekil verip tepsiye dizin.
Tepsi mayası için 10-15 dakika kadar tekrar bekletin. (Ben yarısını sade beyaz peynirli, yarısını kaşar karışık yaptım).
Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal ile şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu tarifle, mayalı ve kabartma tozlu poğaça yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Sadece lezzetli değil, aynı zamanda görünümüyle de göz dolduran bu poğaçalar, kahvaltılarınızın ve öğleden sonra çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İster sade ister içli, bu poğaçalar her damağa hitap ediyor. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!