Tereyağının ağızda bıraktığı o eşsiz lezzet ve kurabiyenin dantel gibi dağılan yapısı... İşte size, tüm bu özellikleri bir araya getiren, her ısırıkta mutluluk vaad eden bir tarif.

Mutfakta geçirdiğiniz her anın değerli olduğunu bilenlerden misiniz? O zaman bu tereyağlı kurabiye tarifi tam size göre. Hem yapımı pratik hem de lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek.

Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır? Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır, özellikle de tereyağlı, ağızda dağılan kurabiyelerin. İşte karşınızda, mutfakta yarattığınız her anın keyfini çıkarmanızı sağlayacak bir tarif.

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

üzeri için;

3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Tereyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir yoğurma kabına tarçın ve ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Son olarak ceviz ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın.
Hamurdan ufak parçalar koparıp istediğiniz şekli verin (kare veya yuvarlak).
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 25 dakika pişirin. Fırından fırına süre değişebilir, bu yüzden kontrol edin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırın, üzerine serpin ve her yerine bulayın.

Bu tarifle, tereyağlı kurabiyelerin nasıl yapıldığını adım adım öğrendiniz. Sadece lezzetli değil, aynı zamanda yapımı da eğlenceli olan bu kurabiyelerle, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın. Tereyağı, tarçın ve cevizin muhteşem uyumu, her lokmada sizi büyüleyecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve evde tatlı bir mutluluk yaratın!