Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Ispanak boraninin enfes tadını keşfetmek için mutfakta vakit geçirmeye hazır olun. Hem hafif hem de besleyici olan bu tarif, ıspanak severlerin favorisi olmaya aday. Adım adım takip edeceğiniz kolay yönergeler ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli bir meze arayışındaysanız, ıspanak borani tam size göre! Bu kolay ve pratik tarif ile sofralarınızı renklendirin. Herkesin bayılacağı bu tarifle, akşam yemeklerinizi daha da özel kılın.

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler için ıspanak borani, hem pratik hem de leziz bir alternatif sunuyor. Bu basit tarif ile minimum zaman ve çaba harcayarak, maksimum lezzet elde edebilirsiniz. Hazırlığı kolay, tadı damağınızda kalacak bir tarif arayanlar için ideal.

Ispanak Borani Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
yarım kg ıspanak
tuz
karabiber
pulbiber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
yarım çay bardağı ceviz içi

Ispanak Borani Nasıl Yapılır?

Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtın ve ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Ispanakları yıkayıp suyu süzülmesi için süzgece alın ve sonra tavaya ekleyin.
Suyunu çekene kadar kavurun ve tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek karıştırın.
Ocaktan alın ve soğuması için kenara bırakın.
Derin bir kasede yoğurdu tuzla karıştırın.
Servis tabağına alın ve üzerine tavada sıvıyağ ve tereyağını eritin.
İçine kırmızı toz biber ve cevizi ekleyip biraz kavurun ve ardından salatanın üzerine gezdirin.