Pastane poğaçasını aratmayan tarif! Kıyır kıyır Dereotlu ve Peynirli Poğaça nasıl yapılır? Pastane poğaçasını aratmayan tarif! Kıyır kıyır Dereotlu ve Peynirli Poğaça nasıl yapılır?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sütlü irmik tatlısı, pratik yapımı ve ekonomik malzemeleriyle ön plana çıkıyor. Bu tarifi deneyerek, az malzemeyle nasıl lezzetli bir tatlı yapabileceğinizi göreceksiniz.

Sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahip olan irmik tatlısı, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda yoğun kıvamıyla da fark yaratıyor. İşte sizi ve sevdiklerinizi memnun edecek sütlü irmik tatlısı tarifi!

Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanın mümkün olduğunu kanıtlayan sütlü irmik tatlısı, herkesin beğenisini toplayacak. Yoğun ve hafif bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Sütlü irmik tatlısı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve hafif bir şekilde karşılayabilirsiniz. Hem ekonomik hem de pratik olan bu tarif, yoğun kıvamı ve lezzetiyle sofralarınızda fark yaratacak. Deneyin ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi