Ekşili kuru dolma, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz, herkesin bayılarak yediği bir lezzet. Bu tarifi uygulayarak, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, gündelik yemek rutininize de yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir dolma tarifi arıyorsanız, ekşili kuru dolma tam size göre. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, geleneksel ve modern mutfakların harmanlanmasıyla ortaya çıkıyor.

Kuru dolmanın en leziz haliyle tanışmaya hazır mısınız? Ekşili kuru dolma tarifimiz, hem pratik hem de ağzınıza layık bir lezzet sunuyor. Bu eşsiz tarif, sofralarınızın baş tacı olmaya aday.

EKŞİLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER

12 adet kuru patlıcan
12 adet kuru biber
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küp şeker
1 adet domatesin rendesi
Taze nane
Maydanoz
Tuz karabiber

Sosu için

Patlıcanları kaynattığınız su (süzülmüş ısıtılmış)
1 yemek kaşığı nar eksisi
Tuz şeker
Zeytinyağı

TARİF

Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da (2 y. k kadar) kavurun.
Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin. Amaç hafif pirinci öldürmek pişirmek değil.
Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu nane ve maydanoz ilave edin.
Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin. Üzerine biberleri dizin.
Onları kaynattığınıp ayırdığınız sudan 1 buçuk su bardağı ısıtıp süzün.
İçine diğer malzemeleri ekleyin ve dolmaların üzerine sosu dökün (videodaki şekilde).
Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin üzerine yerleştirin.
Kapağı kapalı içi hazır olana kadar pişirin. (yaklaşık 45 dk)
Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın.

Editör: Haber Merkezi