4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi 4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi

Dışarıdan aldığınız kruvasanların lezzetini evinizde de yakalamak ister misiniz? İşte kat kat kabaran ve ağızda eriyen kruvasanlar için tüm püf noktaları!

Evde mükemmel kruvasan yapmanın yollarını öğrenerek her sabahınıza Fransız lezzetleriyle başlayın. Bu kolay ve etkili tarifle, kruvasan yapımını keşfedin.

Kruvasan yapımı düşündüğünüzden daha kolay! İşte malzemeler, tarif ve tüm ayrıntılarla, evde kruvasan yapmanın pratik yolları.

MALZEMELER

4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Açma işlemi için biraz daha un gerekebilir.
1/2 bardak artı 2 yemek kaşığı soğuk su
1/2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı soğuk tam yağlı süt
1/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı yumuşak tuzsuz tereyağı
1,5 çay kaşığı instant maya
2 çay kaşığı sofra tuzu
1,5 su bardağı soğuk tuzsuz tereyağı
1 büyük yumurta

TARİF

Kruvasan tarifi yapmaya başlamak için, tüm hamur malzemelerini, bir hamur mikseri kullanarak ya da elinizle iyice yoğurarak birleştirin.
Mikser kullanacaksanız düşük devirde 3 dakika kadar karıştırın ve gerekirse karıştırma kabının kenarlarını sıyırın.
Bir süre de orta devirde karıştırdıktan sonra, hamuru hafifçe unlanmış bir turtaya veya yemek tabağına aktarın.
Hamurun üst kısmını da hafifçe unlayın ve kurumaması için streç filmle iyice sarıp, gece boyunca dolapta soğutun. Ertesi gün, soğuk tereyağını uzunlamasına 2-3 cm kalınlığında levhalar halinde kesin.
Parçaları 5-6 kare oluşturacak şekilde bir parşömen veya mumlu kağıt üzerine yerleştirin ve oklava yardımıyla tereyağını hafif vuruşlarla ezin. Parçalar yapışmaya başladığında daha fazla güç kullanın.
Yağı tek bir kare haline gelene kadar dövün ve kenarlarını düzleştirin

Kendi mutfağınızda, Fransız pastanelerini aratmayacak kruvasanlar yapabilirsiniz. Bu detaylı rehberle, evde kruvasan yapmanın keyfine varın ve sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, mükemmel kruvasan yapmak sabır ve pratik ister, ancak sonuç kesinlikle buna değer!

Editör: Haber Merkezi