Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için mezgit balığı mı düşünüyorsunuz? Mükemmel kızarmış mezgit için sadece birkaç malzeme ve kolay adımlarla, evde harika bir balık ziyafeti sizleri bekliyor.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Akşam yemeği için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek mi arıyorsunuz? Tavada kızartılmış mezgit, yanında bol yeşillikli salata ile sizi bekliyor. Mezgit tava tarifi için mutfağınıza buyurun!

MALZEMELER

1 kilo mezgit
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı buğday unu
3 adet yumurta sarısı
Kızartmak için sıvıyağ (isteğe göre 1-2 yemek kaşığı tereyağı)
Tuz, biber

TARİF

Balıklarınızı ayıklayın.
Ayıkladığınız balıkları iyice yıkayın ve süzülmesi için süzgece alın. 2 ayrı tabağa buğday ve mısır ununu alın. Buğday ununun içine tuz koyarak iyice karıştırın.
Yumurta sarılarını bir kapta iyice çırpın. Balıkları önce buğday ununa sonra yumurtaya bulayın, en son mısır ununa bulayarak tereyağı katılmış kızgın yağda kızartın.

Bu tarifle, mezgit tava artık evdeki akşam yemeklerinizin yıldızı olmaya aday. Hafif çıtır mısır unu kaplaması ve yumuşacık etiyle mezgit, tavada kızartmanın en lezzetli haliyle sofranızda. Unutmayın, bahar aylarında mezgit balığını tüketmek için daha ne bekliyorsunuz? Deneyin, tadın ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi