Çay saatleriniz için hafif ve nefis bir tatlı arayışındaysanız, yoğurtlu kek tam size göre! İşte malzemeleri ve yapılışı ile yoğurtlu kekin sırları...

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi yoğurtlu kek, hem pratik hem de çok lezzetli. Peki, bu nefis keki nasıl yapabilirsiniz? İşte detaylı tarifi...

Misafirlerinize sunabileceğiniz leziz bir tatlı mı arıyorsunuz? Yoğurtlu kek, hem kalorisinin düşük oluşu hem de lezzetiyle harika bir seçenek. İşte tarifi...

YOĞURTLU KEK MALZEMELERİ

3-3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Pudra şekeri
Meyve parçaları (isteğe göre)

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Yumurtaları kırdığınız kabın içine toz şeker ekleyin. Mikser ile karıştırın. Ardından vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin. Sonrasında kabartma tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave edin. Bu esnada çırpmayı unutmayın.

Kek kalıbını unlayıp yağlayın. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 30-40 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Ve işte karşınızda, hem kolay hem de lezzetli yoğurtlu kek! Bu tarifi deneyerek, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi daha da tatlandırabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu keki herkes çok sevecek. Deneyin ve bu enfes lezzetin keyfini çıkarın! Afiyet olsun...

Editör: Ulaş Odabaş