Dana veya kuzu eti ile hazırlanan Talaş Böreği, milföy hamuru kullanılarak lezzet ve pratiklik bir arada sunar. İşte adım adım talaş böreği yapımı!

Milföy hamuru ve kuşbaşı etin mükemmel uyumuyla hazırlanan Talaş Böreği, hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık sunar. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirebilirsiniz.

Talaş Böreği, özellikle ani misafirler için ideal bir çözüm sunar. Bu tarif, geleneksel börek yapımını modern ve hızlı bir hale getirir, böylece zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı (dana veya kuzu)

10 milföy hamuru

1 su bardağı bezelye

4 malzeme ile mükemmel kurabiye tarifi: Pudra Şekerli Kurabiye nasıl yapılır? 4 malzeme ile mükemmel kurabiye tarifi: Pudra Şekerli Kurabiye nasıl yapılır?

2 havuç

1 soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım su bardağı sıcak su

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

ÜZERİ İÇİN

1 çorba kaşığı çörekotu

1 çorba kaşığı susam

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

HAZIRLANIŞI

Havuçları küçük küçük doğrayın ve bol suda haşlayın.

Kısa bir süre haşlanan havuçların üzerine bezelyeleri ekleyin. Hafif diri haldeyken ocaktan alın.

Buzlu su dolu kabın içerisine haşlanan sebzeleri atın.

Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tencereye aktarın.

Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, hafifçe soteleyin.

Sotelenen soğanlara kuşbaşı doğranmış etleri alıp kavurun.

Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından haşlanan havuçlar ve bezelyeleri ekleyip, baharat ve tuzunu da ilave edin.

Son olarak sıcak suyunu da ilave edip iç harcın suyunu çektirin.

Hazırladığınız iç harcı soğuması için bir kenarda bekletin.

Dondurulmuş milföyleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

Yeteri kadar çözülmüş milföyleri kare olacak şekilde kesin.

Soğuyan iç harçtan milföy hamurlarının üzerine yerleştirip, hamurları üçgen olacak şekilde kapatın.

Her hamur için aynı işlemi yapıp, talaş böreklerini hazırlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.

Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırın.

Hazırlanan böreklere bu karışımı bolca sürün.

Üzerlerine son olarak susam ve çörekotu gezdirin.

180 derecede ısınan fırında altı üstü iyi güzelce kızarana kadar pişirin.

Talaş Böreği tarifi, hem zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlar hem de lezzetli sonuçlar elde etmenize olanak tanır. Milföy hamuru ve zengin iç harcı ile bu börek, her türlü sofranın yıldızı olacak. Şimdi bu kolay tarifi deneyerek, evde çıtır çıtır talaş böreği yapmanın keyfini çıkarın! Afiyet olsun!