Tırtıl kurabiyeler, adını aldığı ilginç şekli ile çay saatlerinizde fark yaratır. Bu basit ve hızlı tarif ile misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapın.

Evinizde kısa sürede ve kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiyeler, hem görsel hem de lezzet olarak misafirlerinizi memnun edecek. Bu tarifle tırtıl kurabiyeler nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim.

Çay ya da kahve yanında ikram edebileceğiniz, hızlı ve pratik tırtıl kurabiyeler ile misafirlerinizle keyifli sohbetlerin tadını çıkarın. İşte adım adım tırtıl kurabiye yapımı!

MALZEMELER

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Pastaneleri kıskandıran Sıvı Yağlı Poğaça tarifi Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Pastaneleri kıskandıran Sıvı Yağlı Poğaça tarifi

1 çay bardağı yağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 bardak un
Yarım paket margarin / tereyağı

TARİF

Bir karıştırma kabına yağları, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ve unun bir kısmını koyarak yoğurun.
Toparladığınız hamuru parça parça kopartarak tek tek şekillendirin.
Şekillenen kurabiyeleri önceden ısıtılmış olan fırında 170 derecede yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine tercihe göre pudra şekeri serpin. Bu noktada dilerseniz kurabiyelerin 1 ya da 2 ucunu eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra fındık ya da fıstık ile de süsleyebilirsiniz.

Bu kolay ve pratik tırtıl kurabiye tarifi ile ani misafirleriniz için lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz. Çay veya kahve yanına ideal olan bu kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu basit tarifle herkesi tatlıya doyurun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi