Yumuşacık poğaçalar her zaman en sevilen kahvaltılıklardandır. Eğer siz de evde lezzetli poğaçalar yapmayı öğrenmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım poğaça yapımı!

Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Evde yapılan poğaçaların sırrını öğrenmek ister misiniz? Bu rehber, puf puf kabaran ve herkesin severek tükettiği poğaçalar yapmanız için gerekli tüm bilgileri sunuyor.

Kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olan yumuşacık poğaçalar, bu tarif ile sofralarınıza lezzet katacak. İşte pofuduk poğaça yapmanın sırları.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Bu kolay ve lezzetli poğaça tarifi ile sabah kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da güzelleşecek. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar, herkesin favorisi olacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın, bu basit adımları takip edin ve tüm ailenizi bu harika poğaçalarla şımartın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi