Misafirlerinize sunabileceğiniz unutulmaz lezzetler arasında yer alan Ispanaklı Börek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarife sahip. İşte adım adım ıspanaklı börek yapmanın yolu...

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Ispanaklı börek, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu rehber, mükemmel ıspanaklı böreği nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyor.

Ev yapımı ıspanaklı börek, sofralarınıza farklı bir tat katmaya hazır. Taze ıspanaklar ve el açması yufkalarla, bu tarif herkesi mest edecek. Başlayalım mı?

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

600 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Ispanaklı Börek Tarifi

İç harcı için tavaya soğanları alıp kavuralım.
Üzerine doğranmış ıspanakları tuzu ve biberini atıp soteleyelim.
Soğuması için kenara atalım.
Böreğin sosu için verilen malzemeleri çırpalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine sostan sürelim.
Üzerine bir yufka daha serip sostan sürelim.
Yufkayı önce ortadan  sonra enlemesine ikiye bölelim.
Üçgenlerin kenar kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloyu iç kısma doğru katlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine en son kalan sostan sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim.

Ispanaklı Börek tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Bu tarifi uygulayarak, hem pratik hem de leziz bir böreğin keyfini çıkarabilir, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyın!

Editör: Haber Merkezi