Geleneksel Azerbaycan ve Ermenistan mutfağının vazgeçilmezi Lüle Kebabı, mangalın yıldızı olmaya aday. Bu tarif ile evinizde lezzetli kebaplar yapabilirsiniz.

Lüle Kebabı, kıymadan hazırlanan ve mangalda pişirilen, adını silah lülesine benzeyen şeklinden alan bir kebap türüdür. Bu tarif ile herkes bu lezzeti evinde deneyebilir.

Lüle Kebabı Tarifi

Malzemeler

500 gr. kıyma
150 gr. kuyruk yağı
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet kişniş veya maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
1 çorba kaşığı galeta unu

LÜLE KEBABI YAPILIŞI

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi

Yoğrulan kıymaya kuyruk yağı eklenir. Kuru soğan ve sarımsak rendelenir. Maydanozlar çok ince kıyılır. Kırmızı biberi rondodan geçirin.Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte karıştırıp güzelce yoğurup uzun köfte şekli verip şişten geçirin. Izgara tel üzerine dizip altına yağlı kağıt serili tepsinin üzerinde yüksek sıcaklıkta pişirin.

Lüle Kebabı, Azerbaycan ve Ermenistan mutfaklarının en beğenilen yemeklerinden biridir. Bu tarifle, evinizde mangal tadında lezzetler yaratabilirsiniz. Kıymanın ve baharatların eşsiz uyumu, bu yemeği herkesin favorisi yapacak. Deneyin ve bu eşsiz kebap lezzetinin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi