Portakallı kek, hem pratik hem de enfes bir tatlı seçeneğidir. Bu rehber ile adım adım evde nasıl mükemmel bir portakallı kek yapabileceğinizi keşfedin. Başlayalım!

Nefis bir portakallı kek yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif ile kek yapmanın püf noktalarını öğrenin ve sevdiklerinizi bu lezzetli kekle şımartın.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti portakallı kek, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Bu basit ve lezzetli tarifle, kek yapmanın keyfini çıkarın.

Portakallı Kek Tarifi

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy portakal (ince kabuklu)
3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
½ su ardağı sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2,5 su bardağı un

Portakallı Kek Tarifi

Yıkanmış portakalın düğmeli kısmını kesip atın ve 4’e bölüp, robotun içine kabuklarıyla birlikte atarak, püre oluncaya dek çekin.
Bir kabın içine, yumurtaları ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 2 dakika çırpın. Kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve püre portakalı da aktarıp bir spatulayla iyice karıştırın. Koyu kıvamda bir kek hamuru elde edeceksiniz.
Sıvı yağa batırdığınız fırçayla 22-25 cm’lik yuvarlak kalıbın içini yağlayın. 2 tatlı kaşığı kadar da un serpiştirin. (kekin yapışmasını önlemek için) hamuru kalıbın içine dökün. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 50 dakika üzeri altın sarısı oluncaya dek pişirip çıkarın. Ilınmaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek servise sunun.

Bu portakallı kek tarifi ile mutfaklarınızda yeni lezzetler yaratın. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Portakalın verdiği taze aroma ile kekiniz, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi