Soğuk havalarda içinizi ısıtacak tavuk suyu çorbası tarifi ile tanışın! Bu çorba, hem doyurucu hem de bağışıklık sisteminizi destekleyici özellikleriyle biliniyor. İşte adım adım tarifi.

Protein değeri yüksek ve lezzetli tavuk suyu çorbası, özellikle kış aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Bu besleyici ve lezzetli çorbanın yapılışını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz.

Tavuk suyu çorbası, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla mutfakların yıldızı. Şifa niyetine tüketilen bu çorbanın nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz

Terbiye için:

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

Bu lezzetli ve sağlıklı tavuk suyu çorbası tarifiyle, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, vitamin ve protein dolu bir öğün hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşarak, hem bedenen hem de ruhen sıcak anlar yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi