Sebzeli tavuk çorbası, kış aylarının hem lezzetli hem de şifalı bir sıcaklık kaynağı olarak sofralarınızı süsleyecek. Bu klasik tarifi evde nasıl kolayca hazırlayabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Soğuk günlerde içinizi ısıtacak, sağlıklı ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, sebzeli tavuk çorbası mükemmel bir seçim! İşte aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu harika tarif.

Kış aylarının en popüler lezzetlerinden biri olan sebzeli tavuk çorbası, sofralarınıza şifa getirmeye hazır. Sağlıklı ve leziz bu çorbayı adım adım nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:

Dolu bir kase haşlanmış tavuk

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet küçük soğan

1 adet büyük havuç

2 adet patates

1 adet biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağına yakın şehriye

Tavuk suyu

Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Üzeri İçin;

Dereotu

Sebzeli Tavuk Çorbası Yapılışı:

Öncelikle tavuğumuzu haşlayıp, haşlama suyunu da dökmeyip bir kenara alıyoruz.

Tavuğu didikleyip hazır hale getiriyoruz.

Tenceremize yağı ile yemeklik doğranmış soğanı alıp, kavuruyoruz.

Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi

Sırayla küp küp doğradığımız havucu, patatesi, biberi ve sarımsakları ekliyoruz.

Birkaç dakika da onları kavurup, unumuzu ekliyoruz.

Un ile de birkaç dakika kavurduktan sonra, yavaş yavaş tavuk suyunu döküyoruz.

Sebzeler yumuşamaya yakın, haşlanmış tavuğu ve şehriyemizi de ilave ediyoruz.

Ocağa alıp, kaynamaya bırakıyoruz.

Bu arada baharatları da ekleyebilirsiniz.

Sebzelerin hepsi yumuşadıktan sonra, altını kapatıyoruz.

İnce ince kıyılmış dereotunu, çorbamıza ekliyoruz.

Hem lezzetli hem de şifalı bir çorba.

Sıcak olarak servis ediyoruz.

Sebzeli tavuk çorbası tarifiyle, kış günlerini daha sıcak ve lezzetli geçirin. Bu tarif, hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek. Taze sebzeler ve lezzetli tavukla hazırlanan bu sağlıklı, doyurucu çorbayı aileniz ve sevdiklerinizle paylaşarak, soğuk havalarda içinizi ısıtın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi