Kış aylarının vazgeçilmezi Mengen Çorbası, sağlıklı ve besleyici yapısıyla sofralarınıza lezzet katacak. Bulgurlu bu eşsiz çorbanın adım adım tarifi için okumaya devam edin.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Mengen Çorbası ile kış sofralarınızı renklendirin. Hem lezzetli hem de besleyici bu çorbanın sırlarını sizin için açığa çıkarıyoruz.

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Mengen Çorbası'nı evinizde yapmak ister misiniz? İşte size kolay ve lezzetli bu çorbanın tarifi ve yapım aşamaları.

Mengen Çorbası Tarifi

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Malzemeler

4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı soğuk su
4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
1 tatlı kaşığı dolusu nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Mengen Çorbası Tarifi

Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz.

Mengen Çorbası, lezzeti ve doyurucu yapısıyla kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu geleneksel Türk mutfağı lezzetini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bulgur, domates salçası ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tarifimizi deneyerek, kış sofralarınıza yeni bir tat katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi