Kışın soğuk günlerinde hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek, besleyici ve lezzetli bir çorba tarifiyle karşınızdayız: Levrek çorbası. Bu tarifi adım adım takip ederek, evde harika bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Kış aylarında sağlık dolu bir akşam yemeği için ideal olan levrek çorbası, sofranızın yıldızı olmaya aday. Levrek ve taze malzemelerle hazırlayacağınız bu çorba, lezzetiyle sizi büyüleyecek.

Levrek çorbası, kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorbaya sahip olacaksınız. İşte adım adım levrek çorbası yapımı...

MALZEMELER

1 adet orta boy levrek
1 adet soğan,
1 adet küçük boy patates,
1 adet küçük boy havuç,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı oda sıcaklığında su,
1 avuç kıyılmış maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz,
Karabiber,
1 yumurta sarısı,
Yarım limonun suyu

TARİF

Levreği 5 su bardağı suyla birlikte ocağa alıp yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. Pişen levreği sudan alıp etlerini ayırarak didin. Suyunu süzgeçle süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Soyup küçük küçük doğradığınız patates ve havucu da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun.

Balık suyunu ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kıvamını bulana ve sebzeler tamamen pişene kadar kaynatın.
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak yumurta sarısı+limon suyu karışımına azar azar ilave edin ve aynı anda hızlıca çırpın. Bir kepçe daha çorba ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya geri ekleyip hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Kış aylarının soğuk günlerinde vücudunuza gerekli enerjiyi ve ısınmayı sağlayacak bu lezzetli levrek çorbası, aynı zamanda sağlık dolu bir şifa kaynağıdır. Kolay uygulanabilir adımları ve lezzetli sonucuyla, bu çorba tarifi kış akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu sıcacık, besleyici lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi