Starbucks'ın o meşhur damla çikolatalı kurabiyesinin tarifini merak edenler için mükemmel bir haberimiz var! Evinizde, kendi mutfaklarınızda, bu lezzeti kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım Starbucks kurabiye tarifi.

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Kendi mutfaklarınızda, kafe lezzetinde kurabiyeler yapmanın sırrını keşfetmeye hazır olun. Starbucks damla çikolatalı kurabiye tarifi ile kahve yanına eşlik edecek enfes tatları kolayca yapabilirsiniz.

Evde Starbucks deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir tarifimiz var! Damla çikolatalı kurabiye, kahvenin yanına veya herhangi bir zaman diliminde tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal. İşte ev yapımı Starbucks kurabiyesi tarifi.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı tereyağı (175 gr)
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 orta boy yumurta (50 gr)
2 su bardağı un (280 gr)
1 paket kabartma tozu (10 gr)
yarım su bardağı damla çikolata (66 gr)
2 damla vanilya aroması

Starbucks Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Önce eritip sonra oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını derin ve geniş bir kaseye alın. Üstüne toz şekeri ilave ederek spatula ya da çırpıcı ile 2 dakika kadar karıştırın.
Kaseye vanilya aromasını ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.
Son olarak damla çikolataları ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Dondurma kaşığı ile porsiyonladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dizin.
160 derece önceden ısıttığını fırında yayılıp kenarları kızarıncaya kadar (yaklaşık 15 dk) pişirin.
Pişen kurabiye fırından aldığınızda yumuşak olacak bu nedenle tamamen soğuduktan sonra tepsiden alarak servis yapın.

Evde kafe tarzı lezzetler yaratmanın mutluluğu bir başka. Starbucks'ın damla çikolatalı kurabiyesi tarifiyle, siz de bu lezzeti kolayca evinizde yapabilirsiniz. Çayın veya kahvenin yanına mükemmel eşlik edecek bu kurabiyeler, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Deneyin ve bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi