Sabah kahvaltılarına yeni bir soluk getirmeye hazır mısınız? Airfryer'ı sadece ana yemekler için kullanmanıza gerek yok! Bugün, sizlere yağsız ve kabaran pişi tarifi ile kahvaltılarınızı zenginleştirmenin yollarını sunuyoruz.

Airfryer kullanıcıları için harika bir haberimiz var: Artık pişi yapmak çok daha kolay ve sağlıklı! Kahvaltıların vazgeçilmezi pişi, Airfryer ile yeniden tanımlanıyor. İşte bu lezzetli tarifin detayları.

Airfryer'ınızı sadece kızartma için kullanmak zorunda değilsiniz! Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için, yağsız ve kabaran pişi tarifi ile kahvaltılara yeni bir soluk getiriyoruz. İşte adım adım yapım rehberi

AIRFRYER'DA PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz arttırabilirsiniz)

AIRFRYER'DA PİŞİ HAZIRLANIŞI

1- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve kabartma tuzunu koyun. Ardından üzerine un ilave edin.

2- Karışımı güzelce yoğurun ve hamur haline getirin.

3- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından merdane yardımıyla açın.

4- Açtığınız hamurdan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller çıkarın.

5- Airfyer'ı180 derece 15 dakikaya ayarlayın.

Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi

6- Hamurları koymadan önce alt hazneye biraz yağ ekleyin. Ardından hamurları yerleştirin ve 3-4 dakika pişirin.

7- Hazneyi çıkarın ve üzerine yağı ekleyin. Biraz piştikten sonra yağı eklemeniz pişilerin kabarmasına yardımcı olacaktır.

8- Ortalama 7-8 dakika daha pişirdikten sonra altın rengi pişileriniz hazır.

9- Domates, zeytin ve peynirle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Airfryer'da pişi için püf noktası

Hamurları hazneye koyduktan ve makineyi çalıştırdıktan sonra üzerine yağ eklemeniz kabarması için püf noktadır. Çalıştırmadan üzerine yağ eklerseniz kabarmayacaklardır.

Artık Airfryer'ınızı sadece ana yemekler için değil, kahvaltılarınızı da zenginleştirmek için kullanabileceğinizi biliyorsunuz. Sağlıklı ve lezzetli pişi tarifi ile klasik kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Yağsız pişilerin ve Airfryer'ın avantajlarını keşfedin ve güne enerjik bir başlangıç yapın. Bu pratik tarif, sadece tadını çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmenize de yardımcı olacak. Şimdi deneyin ve ailenizle birlikte bu lezzetli kahvaltı keyfinin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi