Kadınbudu köfte, pirinç, kıyma ve baharatların eşsiz uyumuyla mutfaklarımıza lezzet katıyor. İster özel bir akşam yemeği, ister günlük bir öğün için ideal bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Anne köftelerinin en meşhurlarından biri olan kadınbudu köfte, yapımı kolay ve lezzetiyle bilinir. İşte bu enfes köfteyi evinizde yapmanın yolları.

Kadınbudu köfte, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarındandır. Bu köfte tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz.

İnanılmaz ama gerçek: Acil durumlar için 5 dakikada muhteşem Kurabiye tarifi İnanılmaz ama gerçek: Acil durumlar için 5 dakikada muhteşem Kurabiye tarifi

MALZEMELER

Kadınbudu için:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un

Köfteleri kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta (çırpılmış)

TARİF

1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.
Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz.

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en lezzetli ve en gözde köftelerinden biridir. Pirinç, kıyma ve baharatların mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tarif, her yemeğe eşlik edebilir ve tüm aileyi mutlu edebilir. Bu rehber ile kadınbudu köftenizi kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle lezzetli anlar yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi