İtalyan mutfağının kalbi Toscana'dan gelen Crostini Di Fegatini Toscani, MasterChef'te yarışmacıların elinden çıkarak damakları fethetti. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi ve yapılışı!

Şef Danilo Zanna'nın memleketi İtalya'dan esinlenilen MasterChef'teki Crostini Di Fegatini Toscani, İtalyan mutfağının incisi olarak sofralarınızda yerini almak için hazır. İşte adım adım tarifi.

MasterChef izleyicilerinin merakla beklediği, İtalyan mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Crostini Di Fegatini Toscani, şimdi sizlerle. Bu lezzeti evde denemek isteyenler için adım adım tarifimiz hazır!

CROSTİNİ Dİ FEGATİNİ TOSCANİ TARİFİ!

MALZEMELER

250 gr dilimlenmiş Toskana ekmeği
300 gr tavuk ciğeri
50 gr tereyağı
1/2 adet kırmızı soğan
2 adet hamsi filetosu
1 yemek kaşığı kapari
Tuz
Sebze suyu
Toz biber

TARİF

Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını ve soğanları alarak kızartın.
Soğanlar kahverengiye dönmeye başlayınca, temizlenmiş tavuk ciğerini ekleyin.
Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirme esnasında bir miktar et suyu ilave edin.
Pişen yemeği mutfak robotundan geçirerek parçalayın.
Daha sonra parçalanmış karışımı tekrar tencereye alın. Üzerine kapari, hamsi fileto, tuz ve karabiberi ilave edin.
15 dakika daha pişirin. Eğer kuru kaldıysa, bir miktar daha et suyu ekleyin.
Karışım sürülebilir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Ekmeği dilimleyin ve fırında hafifçe kızartın.
Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edin. Afiyet olsun.

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

Crostini Di Fegatini Toscani, İtalyan mutfağının en özgün lezzetlerinden biri olarak MasterChef All Star programında izleyicilere tanıtıldı. Toscana bölgesinin bu geleneksel yemeğinin hazırlanışı ve malzemeleri, İtalyan yemek kültürünü evlerimize taşıyor. Bu tarifi deneyerek, lezzet dolu bir İtalyan deneyimini sofralarınıza getirebilirsiniz. Bu özel tarifi deneyin ve İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfedin

Editör: Haber Merkezi