Mükemmel bir irmik helvası yapmanın anahtarı nedir? Eğer helvanızın tam kıvamında olmasını istiyorsanız, işte size bir yemek kaşığı un eklemenin önemini anlatacağımız bir rehber.

İrmik helvası yapımında un kullanmanın faydalarını keşfedin! Bu basit ama etkili püf noktası ile helvanız her zaman mükemmel olacak.

İrmik helvası, ölçüsü doğru ayarlandığında masalsı bir lezzet sunar. Peki, bu ölçüyü nasıl tutturursunuz? İşte, bir yemek kaşığı un ekleyerek mükemmel kıvamı yakalamanın sırları.

TAM ÖLÇÜLÜ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un

Servisi İçin:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.

Bir dilimle tüm damakları fethedin: Tadına doyum olmayan Kete tarifi Bir dilimle tüm damakları fethedin: Tadına doyum olmayan Kete tarifi

Yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya başlayın. Kısık ateşte 20 dakika kavurun.

Şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik ve un iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

İrmik helvası hazır! 

İrmik helvasına eklenen bir yemek kaşığı un, helvanın dağılmamasını sağlayacak ve tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacak.

İrmik helvası yaparken bir yemek kaşığı un eklemenin, helvanın kıvamını nasıl mükemmelleştirdiğini gördünüz. Bu basit ama etkili püf noktası ile artık siz de evde mükemmel irmik helvası yapabilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik tarifle sofralarınızı şenlendirin, misafirlerinizi etkileyin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi