İzmir köftesi, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu geleneksel tarifi evinizde denemek için gereken tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Ege bölgesinin unutulmaz tadı İzmir köftesi, mutfaklarımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. En lezzetli ve pratik İzmir köftesi yapmanın sırlarını öğrenmek için okumaya devam edin.

İzmir köftesi, her yaştan insanın sevdiği, lezzetiyle bilinen bir köfte türüdür. Bu lezzeti evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte İzmir köftesi yapmanın püf noktaları!

MALZEMELER

500 gr orta yağlı kıyma
2-3 sivri biber
1 küçük boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
3 patates
ayçiçeği yağı

Sosu için;

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

3 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber

TARİF

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuz ekleyip kızgın yağda kızartın.
Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

İzmir köftesi, lezzeti ve sunumu ile herkesi kendine hayran bırakan eşsiz bir yemektir. Tarifi uygularken malzemelerin tazeliğine ve ölçülerine dikkat ederseniz, mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi