Haydari, mezelerin vazgeçilmezi olarak bilinir. Hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem olan bu meze, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte orijinal haydari tarifi ve yapımının püf noktaları.

Sofralarınıza renk katacak bir meze arıyorsanız, haydari tam size göre! Yoğurt ve sarımsağın mükemmel uyumu, bu mezeyi denediğinizde vazgeçilmeziniz yapacak. Haydari nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tarifi!

Et ve tavuk yemeklerinin yanına harika bir eşlikçi arıyorsanız, haydari tam size göre! Bu nefis meze, kolay yapımı ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım haydari tarifi.

MALZEMELER

500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
50 gr tereyağı
Tuz

TARİF

Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ile kavurun.
Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
Tuz ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.

Her yiyenin bayıldığı Açma tarifi: Maden suyu ile puf puf kabarıyor Her yiyenin bayıldığı Açma tarifi: Maden suyu ile puf puf kabarıyor

HAYDARİ YAPIMININ PÜF NOKTASI

Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz.
İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz.
Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Haydari, yapımı kolay ve lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak bir meze. Hem et hem de tavuk yemeklerinin yanına mükemmel uyum sağlayan bu tarif, pratik yapımı ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi