İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri. Süt ve tereyağı ile zenginleştirilmiş bu tarif, herkesi mutfağa davet ediyor. Nasıl mı? Hemen anlatalım.

Mis gibi tereyağı kokusu ve irmiğin muhteşem uyumu ile irmik helvası yapımı aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte püf noktalarıyla dolu bir rehber...

Sofralarınıza tat katacak geleneksel bir lezzet: İrmik helvası. Bu tarifle, irmik helvasını evde yapmak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Başlayalım mı?

İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alarak eritin. 

İçine irmikleri koyalım ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. 

Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. 

İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin. 

İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. 

Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. 

İrmik helvası, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, her lokmasında mutluluk bulabileceğiniz bir tat. Bu tarifle, irmik helvasını evde yapmanın keyfi bir başka. Siz de bu adımları takip ederek, mükemmel kıvamda bir irmik helvası yapabilir, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi