İftar sofralarının olmazsa olmazı mercimek çorbasını herkes sever ama kıvamını tutturmak her zaman kolay olmayabilir. İşte kıvamı tam yerinde, lezzetli mercimek çorbası tarifimiz!

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Mercimek çorbası, iftar menüsünün en önemli unsurlarından. Lezzetli ve doyurucu bu çorbayı hazırlamak sandığınızdan daha kolay. İşte adım adım mercimek çorbası tarifi!

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
2 litre tavuk suyu (sıcak)
2 tatlı kaşığı tereyağı (soğuk)

HAZIRLANIŞI

Mercimekleri soğuk suda ovalayarak yıkayın. Bu işlemi yaparken mercimekleri kırmamaya özen gösterin ve su berraklaşana kadar devam edin. Yıkanan mercimekleri süzgeçte bekletin.
Derin bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı karışımında unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Tencereye süzülmüş mercimekleri ekleyin ve yüksek ateşte mercimekler aşırı ısınana kadar kavurun.

Soğanın kabuğunu soyun ve bütün olarak tencereye koyun, baharatları da ekleyip sıcak tavuk suyunu dökün. Çorba kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısın.
Mercimekler yumuşak ve rahatça dağılan bir hal alınca soğanı çıkarın ve çorbayı süzgeçten geçirin. Bu işlemi yaparken spatula kullanabilirsiniz.
Süzülen çorbayı tekrar tencereye aktarın ve içine soğuk tereyağı koyup kepçeyle havalandırarak kısık ateşte 1 taşım kaynatın.
Süzme mercimek çorbasını biberli yağ ve limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi