Oruç tutarken susuzlukla başa çıkmak artık çok kolay! İbn-i Sina'nın da reçetelerinde yer verdiği demirhindi şerbeti, hem lezzetli hem de şifalı bir alternatif sunuyor. Nasıl yapıldığını adım adım anlatıyoruz.
Demirhindi şerbeti, iftar ve sahur sofralarınızı tatlandıracak, aynı zamanda susuzluğunuza doğal bir çözüm sunacak. İbn-i Sina'nın tavsiyeleriyle hazırlanan bu özel tarifi keşfedin.
Osmanlı padişahlarının tercihi, İbn-i Sina'nın reçetelerinde bile yer alan demirhindi şerbeti, Ramazan ayında serinlemek ve sağlıklı kalmak isteyenler için ideal. Tarifi ve tüm detaylarıyla birlikte sunuyoruz.
KOLAY DEMİRHİNDİ ŞERBETİ MALZEMELERİ
1 baş zencefil
1 adet çubuk tarçın
100 gr. demirhindi
1 dal adaçayı
5 su bardağı su
1 tutam ıhlamur
2 adet karanfil
1 yemek kaşığı bal
Yarım su bardağı toz şeker
DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Demirhindinin kabuklarını temizleyin ve tencere içerisine alın.
Demirhindilerin üzerine 1 litre su koyarak 1 gece boyunca bekletin.
Ertesi gün tencere içerisine adaçayı, bal, toz şeker, zencefil, çubuk tarçın, karanfil, ıhlamur koyun Kaynatmaya başlayın.
Karışım 1 saat kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Şerbetin posası dibe çökünce süzün ve buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun!